Geplaatst op Geef een reactie

Raspberry Pi basis configuraties

In deze tutorial zullen we zien hoe je je Raspberry Pi voor de eerste keer configureert (vlak na het installeren van Raspbian). Wanneer je deze tutorial hebt voltooid, zal je je alle basisconfiguraties op je Raspberry Pi hebben ingesteld.

Voorbereiding

  • Zorg ervoor dat alle benodigde hardware-componenten aangesloten zijn. Als je twijfels of vragen hebt, kan je onze tutorial “Raspberry Pi 3 B+ hardware-installatie” raadplegen.
  • U moet Raspbian op uw microSD-kaart geïnstalleerd hebben. Als je met een microSD-kaart met NOOBS startte, moet je “Raspbian” als besturingssysteem hebben gekozen. Voor meer informatie raadpleeg je onze tutorial Raspberry Pi eerste start. Je kan Raspbian ook rechtstreeks op je microSD-kaart installeren zoals te zien is in onze tutorial Raspbian op een SD kaart installeren.

Om deze tutorial gemakkelijk te starten, zou je het volgende scherm moeten zien:

In de volgende stappen zullen we zien dat het tegenwoordig echt niet moeilijk is om je Raspberry Pi te configureren.

Land instellen

Nadat je op de knop “Next” van het welkomstvenster hebt geklikt, dien je de gegevens over je locatie in te voeren.

Selecteer uw:

  • Land
  • Taal
  • Tijdszone

en klik op “next”.

Wachtwoord wijzigen

Raspbian wordt standaard geleverd met:

  • gebruikersnaam: pi
  • wachtwoord: raspberry

In elk geval, maar vooral als je van plan bent om je Raspberry Pi op het internet aan te sluiten, wordt het ten zeerste aanbevolen om je wachtwoord meteen te wijzigen. Je kan het gemakkelijk in het volgend scherm.

Stel je WiFi network in

Tegenwoordig is de Raspberry Pi 3 B+ uitgerust met een snelle WiFi-module. Indien de Raspberry Pi in een stabiele WiFi-omgeving wordt gebruikt , hoeft u deze niet met de ethernet-kabel te verbinden. Aan jou om te beslissen. Maar als je besluit je Pi te verbinden met een ethernetkabel, kan je deze stap overslaan door op “skip” te klikken. Het is altijd mogelijk om later een WiFi-verbinding te configureren.

In het andere geval selecteert je je WiFi-netwerk zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding:

En voer het WiFi-wachtwoord in:

Op updates controleren

Nu kan je controleren of er updates voor het besturingssysteem beschikbaar zijn. Als je ongeduldig bent om met je Raspberry Pi te werken of als je geen snelle internetverbinding hebt, kan je deze stap overslaan en later op updates controleren. Indien je dit later wil doen, druk je op “skip” (niet aangeraden).

Maar het wordt sterk aanbevolen om wat extra minuten te nemen en de updates te installeren. De updates worden automatisch gedownload en geïnstalleerd. Aan het einde van het proces zou het volgende bericht moeten verschijnen:

Opnieuw opstarten

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je Pi opnieuw opstarten. Je kan eenvoudigweg op de knop “Reboot” klikken zoals wordt weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Na het opnieuw opstarten, zou je het volgende bericht moeten zien:

En meer is het niet! Geweldig, je Raspberry Pi heeft nu alle basisconfiguraties ingesteld. Aarzel niet om onze toekomstige tutorials te bekijken om eventueel andere wijzigingen in de Raspberry Pi-configuraties aan te brengen.

Deel een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ontdek hier meer producten

Blijf als eerste op de hoogte van onze nieuwste tutorials en producten door u in te schrijven op onze nieuwsbrief

Door u te abonneren, gaat u akkoord met ons privacy beleid.