Geplaatst op

Onze reactie op COVID-19

3D printed face shield hospital

Net als in veel andere landen over de hele wereld kampen Belgische eerstelijnswerkers met een tekort aan medische persoonlijke beschermingsmiddelen in de strijd tegen het coronavirus. In dit kort artikel lees je hoe we onze eerstelijnswerkers helpen met 3D-geprinte gelaatsschermen.

Op zondag 22 maart kreeg mijn dochter, student geneeskunde, via Facebook een bericht van een arts die in een Belgisch ziekenhuis werkt en die wanhopig op zoek was naar gelaatsschermen voor de medewerkers van zijn afdeling. Een paar dagen eerder had ik gezien dat een model van een gelaatsscherm gedeeld wordt tussen de 3D-printers gemeenschap.

Omdat we 3D-printers gebruiken om bepaalde componenten van onze producten te maken, antwoordde ik meteen dat we de benodigde gelaatsschermen konden leveren. Diezelfde dag zijn we met het produceren van de frames gestart en hebben we het nodige besteld om de accessoires te maken.

protective face shield 3D printer
3D-printen van de frames

Enkele dagen later monteerden we de gelaatsschermen en schonken we ze aan het ziekenhuis.

Assembling 3D printed face shields
monteren van 3D-geprinte gelaatsschermen

De ziekenhuismedewerkers waren zeer tevreden en vroegen om meer gelaatsschermen. Dus gingen we maar door met het maken van extra gelaatsschermen…

Nu hebben we één 3D-printer gereserveerd om de frames van de gelaatsschermen te printen zodat we deze kunnen blijven doneren aan onze eerstelijnsmedewerkers.

ontdek hier meer producten

Blijf als eerste op de hoogte van onze nieuwste tutorials en producten door u in te schrijven op onze nieuwsbrief

Door u te abonneren, gaat u akkoord met ons privacy beleid.